Stappenplan schade melden

 

1. Meld uw schade
Vul het contactformulier in en u spreekt binnen 1 werkdag een juridisch specialist. 
Samen bespreekt u de situatie en krijgt u een eerste advies. Kan de schade worden teruggevraagd? Dan maakt u meteen een afspraak voor een intakegesprek.

2. Het intakegesprek
Een van onze specialisten komt bij u thuis op bezoek. U mag ook bij een van onze kantoren langskomen. In sommige gevallen kan het intakegesprek ook telefonisch gebeuren.
In het intakegesprek verzamelt de specialist al uw persoonlijke gegevens. Maar ook de gegevens van de tegenpartij die de schade heeft veroorzaakt.De specialist zal u vragen wat er precies is gebeurd. Ook doet hij een onderzoek naar de gevolgen van de schade. Er wordt alvast een schatting gemaakt van de totale schade. Als u bewijs heeft dan moet u dit opsturen of tijdens het intakegesprek aan de specialist geven. Bewijs kan bijvoorbeeld een rapport van de politie, een getuige of een foto zijn.Samen bespreekt u hoe de behandeling van uw schade gaat verlopen. U machtigt de specialist om namens u de schade in behandeling te nemen.

3. Uw digitale dossier
Na het intakegesprek wordt uw digitale dossier gemaakt. Hier krijgt u een toegangscode voor. Zo kunt u uw dossier bekijken en de status volgen wanneer u wil.
In deze digitale omgeving kunt u gemakkelijk en snel met uw behandelaar praten. Heeft u liever dat de communicatie per e-mail, post of telefoon gaat? Dat is natuurlijk geen probleem!

4. Beoordeling van uw schade
Uw behandelaar gaat berekenen hoeveel schade u precies heeft. Ook gaat hij kijken of u die schade vergoed kunt krijgen. Wanneer uw schade niet terug te vragen is zal uw behandelaar dit aan u uitleggen.

Letselschade
Heeft u letselschade? Dan verloopt het proces iets anders. Onder het stappenplan leest u hoe.

5. De tegenpartij wordt aansprakelijk gesteld
Is uw schade terug te vragen bij de tegenpartij? Dan wordt hij aansprakelijk gesteld. Diegene, of het bedrijf dat uw schade heeft veroorzaakt wordt de tegenpartij genoemd. Aansprakelijk stellen betekent dat de tegenpartij of zijn verzekeraar een brief krijgt. In die brief staat dat u recht heeft op de vergoeding van uw schade.U vraagt om een vergoeding van de schade. Dan moet u kunnen bewijzen dat de andere partij dit heeft veroorzaakt. Daarom is het belangrijk dat er genoeg bewijsmateriaal is. Soms is uw bewijsmateriaal niet genoeg. En moet een expert naar de schade kijken. Bijvoorbeeld als u een ongeluk met uw auto heeft gehad. Dan kan een schade-expert beoordelen hoe erg de schade is. En of de auto gerepareerd kan worden.

6. U krijgt uw schadevergoeding
Als de tegenpartij de aansprakelijkheid accepteert, dan is hij het met u eens. Hij weet dat het zijn schuld is en u krijgt uw schade vergoed.
Soms wil de tegenpartij niet meteen de aansprakelijkheid accepteren. Dan zorgt uw behandelaar voor verweer. Dat betekent dat hij er tegenin gaat omdat hij het niet eens is met de tegenpartij. Hij zal er alles aan doen om uw schade vergoed te krijgen.Als de schade is teruggevraagd, krijgt u het volledige bedrag zo snel mogelijk op uw rekening.

Uitzondering bij letselschade

Als uw schade lichamelijk of geestelijk is kan het zijn dat de schade nog niet precies bekend is. Het hele proces kan langer duren dan bijvoorbeeld bij een deuk in uw auto.

Bij letselschade wordt er een voorlopige schadestaat gemaakt. In de schadestaat wordt bijgehouden wat de schade is en welke kosten u hiervoor moet maken. Daarmee wordt aan de verzekeraar gevraagd om een passend voorschot te betalen. Dit duurt net zo lang totdat de totale schade precies bekend is. Zo hoeft u niet eerst zelf voor alle kosten op te draaien van uw letsel.

Blijvend letsel
Als u niet volledig kunt herstellen heeft u blijvend letsel. Een onafhankelijk arts kan dit bepalen. Met deze informatie wordt bepaald wat uw definitieve schade is.

Re-integreren
Het kan zijn dat u door het ongeluk moet re-integreren op uw werk. Misschien moet u ander werk zoeken. Uw werkgever is verplicht om u hierbij te helpen. Ook zal u naar een arboarts moeten gaan en in sommige gevallen moet u naar het UWV. De arboarts en het UWV helpen u om te re-integreren op uw werk. Kan dat niet? Dan krijgt u hulp bij het vinden van een baan die wel kunt doen.

Schadevergoeding
Nadat het hele medische traject en het re-integratietraject klaar zijn kan de schade pas worden geregeld. Hoe lang het proces duurt hangt dus af van hoe erg uw schade is. En hoe lang u nodig heeft om te herstellen.

Schade melden of gratis persoonlijk advies?

Binnen 1 werkdag spreekt u met een specialist bij u in de buurt. Maar meestal heeft u binnen een paar uur al iemand aan de lijn.